0
0
0
   Home | Procedure | Winnaars 2017 | Winnaars | Contact

   Winnaars 2016  

Gemeente Hellendoorn Sportgemeente van het jaar 2016

De gemeente Hellendoorn heeft de eervolle titel ´Sportgemeente van het Jaar 2016´ in de wacht gesleept. Dit is vandaag tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Leeuwarden bekendgemaakt. Naast de felbegeerde titel ontving de Hellendoornse wethouder sport Johan Coes uit handen van de vorige winnaar, wethouder Jan Steenbergen van Hoogeveen een bokaal. Ook kreeg de gemeente Hellendoorn een cheque met een geldprijs om bekendheid te geven aan de titel. De prijs voor het ´Beste Initiatief 2015/2016´ op sportgebied ging naar de gemeente Noordwijk voor het initiatief ´De maatschappelijk functie van sport.´

Na een close-finish met de andere genomineerde gemeenten Barneveld, Noordwijk en ´s Hertogenbosch was de jury van oordeel dat de gemeente Hellendoorn de titel ´Sportgemeente 2016´ heeft verdiend. Met haar sportbeleid heeft Hellendoorn de jury het meest weten te imponeren. De jury bestempelt het Hellendoornse sportbeleid als ´modern´ en met goede aandacht voor speciale doelgroepen. Van mensen met een beperking tot kwetsbare senioren. Hellendoorn heeft een doordachte visie op sport en hanteert een aanpak waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om bij te dragen aan deze visie.
Lees verder

Noordwijk wint ´Beste Initiatief op sport- en beweeggebied 2015/2016´

Gemeente Noordwijk is met het initiatief ´De maatschappelijke functie van sport´ gekozen tot winnaar van het ´Beste Initiatief op sport- en beweeggebied 2015/2016´. Deze prijs vormt een apart onderdeel van de ´Verkiezing Sportgemeente van het Jaar´ die jaarlijks wordt georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tijdens het VSG-congres in Leeuwarden ontvingen de winnaars een beeldje.

´De maatschappelijke functie van sport´ krijgt veruit de meeste stemmen van de ´publieksjury´. Volgens deze jury, bestaande uit beleidsprofessionals uit collega-gemeenten, is het de gemeente Noordwijk gelukt om verbinding te leggen tussen sport en andere beleidsterreinen, waarbij sport het middel is om andere beleidsdoelen te realiseren. Collega-gemeenten betitelen het initiatief als "een modern project dat voor een groot deel voldoet aan samenhang met het sociaal domein, iets waar veel gemeenten moeite mee hebben. Hiermee is het een mooi voorbeeld voor andere gemeenten."

Lees verder